Za krajane

Obvestila za krajane Sv. Petra.Prostovoljke, šivilije zaščitnih mask iz Sv. Petra, so za humano delo prejele zahvalo Župana Občine Piran: Marija, Silva, Zdenka, Blaženka, Marija, Breda (je ni na sliki).

KS Sv. Peter


13.5.2020: Prošnja za pomoč: Išče se progasti gož – največja nestrupena kača v Sloveniji


02.04.2020: Obvestilo o uporabi vode na “Lokvi” in zadrževanje v skupinah.

V skladu z uredbami Vlade RS velja prepoved druženja v skupinah in uporabe javnih površin za prireditve, treninge, vaje, kar velja tudi za površine športnega igrišča pri šoli v Sv. Petru.19.03.2020: Pomembne kontaktne številke pri zdravstvenih težavah + prepovedano kurjenje


16.3.2020: Osebno sporočilo so-vaščana Petra Bastjančič-a

Spoštovani, 
V luči dogodkov pri nas in v svetu se obračam na vas, da posredujete naslednje sporočilo krajanom Sv. Petra in okoliškim predstavnikom krajevnih skupnosti. Hitro ukrepanje je nujno! 
Vsekakor panike ne sme biti. Strah pa je utemeljen.
 
“Ne smemo se pustiti začarati s številkami z novinarskih konferenc, to so le tisti okuženi, ki so zaradi posebne pozornosti pretestirani. V resnici je okuženih od petkrat do desetkrat več. Če ne vzdržujemo distance z drugimi ljudmi, ne prispevamo k zajezitvi okužbe.”
Dr. Alojz Ihan, imunolog
 
Sorodniki in prijatelji zaposleni v italijanskih bolnišnicah svarijo pred resnostjo Covid19.
Priporočajo naj se ljudje odpravijo v trgovine in lekarne ko ni gneče  Z ENIM DOLOČENIM PAROM ČEVLJEV, ki ga bodo uporabljali izključno za to. Ter dosledno uporabljajo rokavice v trgovinah. Ko pridejo domov naj vse stvari, ki so se jih dotikali pustijo na za to določenem odlagališču(KLUČI TELEFONI KARTICE), ter jih potem, razkužijo in si dobro operejo roke(20-30SEKUND TOPLA VODA IN MILO)… skrbno naj razkužijo kljuke, ključe in telefone. Čevlje pa naj sezujejo zunaj. Izven bivalnega prostora. Kitajska delegacija, ki je pred nekaj dnevi prispela v Italijo je namreč ugotovila, da virus v urbanih naseljih na asfaltu preživi 9 dni. V Italiji pa se informacije o ukrepu širijo po spletu. Vir so Zdravniki. 
 
Pohvalno je ravnanje v naši trgovini, kjer smo na voljo dobili rokavice in navodila o ne zadrževanju v prostoru po opravljenem nakupu. 
 
Upamo lahko, da se naše vasi virus ne bo dotaknil. Je pa malo verjetno. Druženje ljudi v večjih skupinah predvsem mladine (pa čeprav na prostem), je nevarno in neodgovorno dejanje. Zato pozivam sovaščane naj se družijo z razdaljo. Mirno kri in odločno izoliranje od drugih lahko reši mnogo življenj. 
 
Srečno vsem.
Peter Bastjančič